december 2014

Actie voor Voedselbank door Rotaryclub Hoogeveen

Op zaterdag 13 december a.s. kunt u als winkelend publiek in Hoogeveen een bijdrage leveren aan de voedselbank. Bij een aantal supermarkten kunt u boodschappen kopen voor de Voedselbank. De supermarkten die zaterdag meedoen met de Voedselbankactie zijn de Albert Heijn vestigingen in winkelcentrum De Weide, winkelcentrum Nije Nering en aan de Griendtsveenweg, de Nettorama aan het Schutsplein, de Jumbo in de Tamboerpassage en de Supercoop in winkelcentrum De Weide. Vanaf 9:00u tot 16:00u staan de leden van Rotaryclub Hoogeveen bij de supermarkten om gekochte producten van passanten in ontvangst te nemen. De voedselbank heeft een selectie gemaakt van producten. Deze producten staan opgesteld in de supermarkten, u rekent af en achter de kassa's nemen de Rotarians uw boodschappen in ontvangst. U bent natuurlijk ook vrij om zelf gekozen producten te kopen, en ook de hoeveelheid mag u zelf bepalen.

Het doel is om mensen en gezinnen in de nabije omgeving die grote moeite hebben om door de decembermaand heen te komen een hart onder de riem te steken. Het besef dat de crisis sommigen harder treft dan anderen leeft alom, vandaar dat een bijdrage aan de voedselbank zeer welkom is. De levensmiddelen komen uiteindelijk op tafel bij mensen en kinderen in Hoogeveen e.o.

Vorig jaar haalden de Rotarians 199 volle boodschappenkratten op, met een gezamenlijke waarde van 15.000 euro. Een gigantisch bedrag! De gulle gevers hebben hiermee een signaal afgegeven. Dit signaal is dat men om elkaar geeft en dat men voor elkaar iets over heeft.

De leden van de Rotaryclub Hoogeveen ontvangen u graag op 13 december in één van de supermarkten.

Hoe werkt het?

Boodschappen doen voor de voedselbank is heel eenvoudig. Voorin de winkel staan leden van de Rotaryclub Hoogeveen met een uistalling van de producten die de voedselbank heeft geselecteerd. Vnl. houdbare basisproducten. Alle klanten kunnen tijdens het winkelen iets van deze producten in hun winkelkar meenemen. Bij de kassa worden de producten afgerekend en bij de uitgang nemen de Rotarians de gekochte levensmiddelen weer in ontvangst. Alle afgerekende producten worden in aparte winkelwagens verzameld en aan het einde van de dag naar de voorraadkamer van de voedselbank gebracht.

We zien u graag op 13 december!

Afgebeeld op foto: Rotarylid Alexander Bols met winkelende klant