oktober 2015

RYLA (Rotary Young Leadership Academy)

Na, samen met Rotaryclub De Wolden,  een zeer succesvolle RYLA in 2013 te hebben georganiseerd, hebben beide clubs opnieuw besloten in het weekend van  2,3 en 4 oktober 2015 een RYLA te organiseren.

RYLA is een zorgvuldig opgebouwde leiderschapstraining voor jonge en ambitieuze studenten op HBO/WO niveau en jonge ondernemers tussen de 20 en 26 jaar. Ontwikkeling en het ontdekken van leiderschapskwaliteiten staan tijdens het weekend centraal.

Het thema van 2015 is “leiderschap in balans”.

Het programma kent, net als leidinggeven,  veel  facetten. De deelnemers kunnen zichzelf toetsen en trainen op diverse competenties. Zo kunnen ze hun kwaliteiten bijvoorbeeld trainen op de gebieden van;

- Sociale vaardigheden
- Besluitvorming
- Het maken van keuzes en het belang daarbij van focussen
- Spreken in het openbaar
- Onderhandelen

Daarnaast is er aandacht voor ethisch ondernemen. Ook wordt stilgestaan bij onderwerpen als verslaving, alcohol, drugs etc. en de onbalans die social media met zich mee kunnen brengen. Deze aspecten van individueel leiderschap passeren zowel groepsgewijs als in individuele coaching gesprekken de revue. Middels lezingen, workshops etc. komen diverse generieke aspecten van leiderschap aan de orde.

In totaal kunnen maximaal 24 deelnemers worden toegelaten. Door een gezamenlijke inspanning van beide clubs krijgen ze een waardevolle ervaring mee voor hun prille en nog vorm te geven maatschappelijke toekomst.

Voor informatie: Dhr. Anne Meijer (meijerweber@planet.nl

Een impressie van de vorige RYLA (met dank aan Jaap Jorritsma):